Вести

Аудиција за пријем нових полазника Оперског студија "Борислав Поповић"

5 октобар 2022

Народно позориште у Београду организује аудицију за пријем нових полазника Оперског студија "Борислав Поповић" - младих оперских певача, корепетитора и диригената.

Аудиција за певаче биће одржана 17. октобра у 11,00 часова, а за корепетиторе и диригенте 24. октобра (11,00) у Хорској сали Народног позоришта у Београду.

Право на полагање аудиције имају кандидати који су дипломирали или се налазе на студијама на некој од високошколских музичких институција у Републици Србији или иностранству.

Пријаве се подносе од  4. до 14. октобра у времену од 10,00 до 14,00 часова у канцеларији дирекције Опере Народног позоришта, Београд, Француска 3, III спрат или на и-мејл адресу ivkovicd@narodnopozoriste.rs

Пријаве за све кандидате морају да садрже:  уметничку биографију, податке о музичком раду и постигнутим резултатима, контакт телефон и и-мејл адресу. Уз пријаву доставити очитану личну карту и доказ о музичком образовању (копија дипломе или потврда са факултета).

Певачи  треба да припреме по три арије из репертоара Опере по сопственом избору (програм - да напишу у пријави). Ако неко има свог корепетитора треба да наведе његово име и презиме. Остали кандидати достављају уз пријаву ноте за позоришног корепетитора.

Корепетитори треба да припреме: 
1. Једна солистичка композиција по слободном избору
2. Две задате оперске арије (нотни материјал ће бити достављен мејлом последњег дана подношења пријава или преузети у дирекцији Опере)
3. Пратња арије Мизете  „Quando me`n vo`“ из опере „Боеми“, Ђ. Пучинија
*Народно позориште у Београду обезбеђује певача и корепетитора

Диригенти треба да припреме:
1. Дириговање уз клавир - „Preludio“ (увертира) из опере „Травијата“, Ђ.Вердија
2. Свирање и израђивање арије Лиу „Tu che di gel sei cinta“ из опере „Турандот“, Ђ Пучинија ( у трајању до 15 минута).
*Народно позориште у Београду обезбеђује певача и корепетитора

Усавршавање у Оперском студију је бесплатно и траје две године.

Сва обавештења у вези са програмом аудиције кандидати могу добити на телефон 060 224 0015 код организатора Оперског студија Драгане Ивковић, сваког радног дана од 10,00 до 14,00 часова или на имејл-адресу  ivkovicd@narodnopozoriste.rs.