Вести

БАС СЛАВКО СЕКУЛИЋ ГОСТУЈЕ 17. МАРТА У ОПЕРИ „ТРУБАДУР“

16 март 2012

Бас Славко Секулић наступиће као гост у улози Феранда у опери „Трубадур“ Ђузепеа Вердија која је на репертоару Велике сцене у суботу 17. марта у 19 часова.

У подели су и Миодраг Д. Јовановић (Гроф Луна), Јасмина Трумбеташ Петровић (Леонора), Душан Плазинић (Манрико), Јелена Влаховић (Ацучена), Дарко Ђорђевић (Руиц), Татјана Митић (Инес), Љубодраг Беговић (Гласник) и Александар Тасић (Стари Циганин).
У представи учествују хор и оркестар Опере Народног позоришта у Београду.
Диригент је Дејан Савић.
Секулић је рођен 1971. године у Ријеци. Дипломирао је на Музичком конзерваторијуму „Г. Тартини“ у Трсту у класи професорке Рите Сусовски, као и на Високој музичкој школи „Ино Мирковић“ у Ловрану. Тренутно похађа последипломске студије на Јерменском државном конзерваторију. Као најбољи студент добио је награду Министарства културе Републике Италије.
Гостовао је у Словенији, Италији, Немачкој, Босни и Херцеговини, Хрватској, Белгији у разним операма: „Бал под маскама“, „Риголето“, „Дон Карлос“, „Фалстаф“, „Седам смртних грехова“, „Турчин у Италији“, „Мадам Батерфлај“, „Заљубљен у три наранџе“...
Од 2004. године Секулић је солиста Опере Словенског народног гледалишћа у Љубљани.
М.Б.