Вести

ПОПОВИЋЕВА „БЕЛА КАФА“ СА ВЕЛИКИМ УСПЕХОМ ИЗВЕДЕНА НА ВИДОВДАН У АНДРИЋГРАДУ

24 јун 2015

Драма „Бела кафа“, по тексту Александра Аце Поповића, у режији Милана Нешковића“, изведена је са великим успехом 28. јуна у Андрићграду.
Представа је одиграна на Византијском тргу, у оквиру програма обележавања Видовдана у том туристичком, културном, административном и едукативном комплексу смештеном на полуострву између река Дрине и Рзава, на неких 300 метара од чувене ћуприје у Вишеграду.
Познати комад класика српске драматургије наишао је на одличан пријем публике која је на крају представе веома дугим аплаузом поздравила глумачки ансамбл у којем су били Бранко Видаковић (Момчило Јабучило), Олга Одановић (Мајка Јања), Павле Јеринић (Дели Јова), Вања Ејдус (Црква Ружица), Ненад Стојменовић (Срђа Злопоглеђа) и Нада Шаргин (Зора Шишарка).
Они су веома ефектно одиграли овај захтевни и слојевити комад у пет чинова о судбини једне грађанске породице у Београду у бурном и смутном периоду од 1941. до 1965. године.
Кроз динамичну радњу провлаче се и преплићу љубав и мржња, уважавање и презир, хумор и горчина, међусобно уништавање, али и помоћ.
"Бела кафа" је први позоришни комад који је одигран у Андрићграду.
Представа је премијерно изведена 4. маја ове године на Сцени „Раша Плаовић“.
М.Б.