Вести

Чланица Оперског студија Народног позоришта „Борислав Поповић“ Марија Јелић наступила са светским мецосопраном Елином Гаранчом

5 јул 2021

На Летњој сцени Ташмајдан, 4. јула наша чланица Оперског студија Народног позоришта „Борислав Поповић“, сопран Марија Јелић, наступила је са најбољом Kармен свих времена Елином Гаранчом.

Пред препуним гледалиштем, Марија Јелић раме уз раме са светски познатим звездама певала је Микаелу, улогу са којом је дебитовала са ансамблом Опере на сцени  Народног позоришта.

Ово је било концертно извођење опере Kармен, а Оркестром СНП-а диригивао је, такође, светски познати маестро Kарел Мек Чисон.

У улози Дон Хозеа наступио је тенор Џонатан Тетелман, а Тореадор је био бас-баритон Kостас Сморигинас.
 
Публика је овацијама поздрављала арије и дуете свих ових изузетних певача.

Био је то културни догађај за Београд, а само два дана пре Београда, ово извођење Kармен могла је да чује публика у Љубљани на отварању њиховог фестивала.

Током похађања  Оперског студија  Народног позоришта „Борислав Поповић", Марија Јелић је остварила многе улоге - наступала је у „Фигаровој женидби“, „Kоштани“, „На уранку“, „Набуку“, „Риголету“, „Kармен“, „Боемима“ као и на многим концертима.

Са поносом истичемо да наши млади уметници као што је Марија Јелић прве кораке праве у нашем Оперском студију и спремни су да своју будућу каријеру граде и на светски познатим сценама.
 

Галерија