Вести

ЧЛАНОВИ ЈАПАНСКЕ ГРУПЕ „ВАРИКИ“ ПОСЕТИЛИ МУЗЕЈ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

11 фебруар 2011

Чланови традиционалне јапанске групе „Варики“ посетили су у петак 11. фебруара, неколико часова уочи концерта на Великој сцени, Музеј Народног позоришта у Београду.

Домаћин уметницима из „Земље излазећег сунца“ била је кустоскиња и ауторка „Прве поставке“ Зорица Јанковић која их је упознала са богатом историјом Националног театра, као и са радом и активностима Музеја отвореног 22. новембра прошле године, за 142. рођендан Националног театра.
Гости из Јапана били су веома задовољни посетом, а посебно су били одушевљени што им се, стицајем околности,указала прилика да упознају оскаровца Јиржија Менцла који је у току дана допутовао у Београд. Наиме, славни чешки редитељ наредних дана почеће са ансамблом Опере Народног позоришта рад на опери „Заљубљен у три наранџе“ чија је премијера планирана за 6. април на Великој сцени.
У оквиру мини турнеје, група „Варики“, поред наступа 11. фебруара у Народном позоришту, одржаће концерте у  Дому културе у Сенти и у Дневном боравку за одрасле особе с посебним потребама у Београду.
М.Б.