Вести

ДЕЈАН САВИЋ ГОСТОВАО У ИТАЛИЈИ

19 август 2015

Наш истакнути музички уметник, диригент Дејан Савић, в.д. управника Народног позоришта, боравио је током овог месеца у Италији. Том приликом, као гост прослављене Миланске скале, присуствовао је извођењу историјске представе Росинијевог „Севиљског берберина“, која у истој режији, декору и костимима Жан Пјер Понела траје на овој, једној од најславнијих оперских сцена на свету, дуже од 40 година.
Под управом маестра Масима Занетија, поред сјајних полазника оперске академије Миланске скале, наступила су и двојица светских оперских великана, баритон Лео Нучи у улози Фигара и бас Руђеро Раимонди као Дон Базилио.
Маестро Савић је након представе, са овим врхунским италијанским уметницима, разговарао о могућностима да се они у наредном периоду, по први пут, појаве и пред београдском публиком.
Након посете Миланској скали, Дејан Савић је са истим Росинијевим ремек делом, наступио у чувеном Позоришту Аристон у Санрему.
Пред пуном двораном овог познатог театра, уз већ реномиране солисте млађе генерације (Елена Баканова као Розина, Габријеле Нани у улози Фигара и други), уз хор Квадривијум и оркестар “Симоне Боканегра” из Ђенове, наш диригент је остварио врхунску представу и доживео овације на отвореној сцени.
Са уметничким и административним руководством Оперског театра “Карло Феличе” у Ђенови и Театра Аристон у Санрему, г. Савић је разговарао о могућностима сарадње, превасходно о гостовању оперских и балетских представа Народног позоришта у Београду на овим двема угледним италијанским сценама.