Вести

ДЕЈАН САВИЋ ОДРЖАО ВЕЛИКИ МАЈСТОРСКИ КУРС У БУГАРСКОЈ

18 април 2012

Наш прослављени уметник, диригент Дејан Савић, вратио се из Бургаса у Бугарској, где је у Националној Опери одржао велики мајсторски курс из оперског дириговања.

Ова манифестација која је укључена у сезону угледне оперске куће у Бургасу, одржава се већ трећи пут под руководством нашег уметника и овај пут је окупила младе диригенте из Француске, Немачке, Кине, Русије, Шпаније, САД и Србије.
Полазници курса, неки од њих већ афирмисани диригенти у својим срединама, са маестром Савићем су припремали партитуре Моцартове “Фигарове женидбе”, “Бала под маскама” Ђузепа Вердија и Пучинијевих “Боема”. Потом су ови наслови, уз учешће оркестра, хора и солиста Опере припремани и најзад представљени публици која је успешне наступе уметника више него топло поздравила.
Дејан Савић је овом приликом позван да буде председник жирија такмичења младих диригената у организацији бечке уметничке агентуре Плави Дунав, која је организатор мајсторског курса, а који ће се одржати наредне године. Такође, наш уметник је прихватио и позив Националне опере у Бургасу да у наредној сезони изведе премијерну поставку на сцени ове реномиране оперско - филхармонијске институције у Бугарској.