Вести

ДЕЈАН САВИЋ ВОДИО МАЈСТОРСКИ КУРС ИЗ ОПЕРСКОГ ДИРИГОВАЊА У БУГАРСКОМ ГРАДУ РУСЕУ

25 фебруар 2016

Истакнути српски уметник, диригент Дејан Савић, боравио је почетком фебруара у Русеу, бугарском граду на Дунаву, где је већ шесту годину за редом водио Мајсторски курс из оперског дириговања.
Пред публиком која је у великом броју испунила дворану Државне опере у Русеу, полазници курса, млади диригенти из Аустралије, Јапана, Француске, Велике Британије, Шпаније и Румуније, са успехом су током две недеље извели ремек дела оперске уметности - Бизеову Кармен, Вердијев Набуко и Пучинијеву Турандот.
Уз водеће бугарске солисте, те одличан хор и оркестар Државне опере, која је протекле године добила признање као најбољи музички театар у Бугарској, дебитовала је и млада вокална уметница из Ниша, сопран Ивана Албрехт, која је за своју интерпретацију робиње Лиу у опери Турандот заслужила праве овације гледалаца.
Следећи Мајсторски курс у овој угледној оперској кући због великог интересовања полазника, биће одржан већ септембра ове године под руководством маестра Дејана Савића, а на репертоару ће бити популарна оперска дела попут Доницетијевог Дон Пасквалеа, Моцартове Чаробне фруле и Пучинијеве Мадам Батерфлај.