Вести

ДОДЕЛА НАГРАДЕ "ПЕТАР БАНИЋЕВИЋ" ГЛУМЦУ НЕНАДУ СТОЈМЕНОВИЋУ У СРЕДУ 9. ЈАНУАРА

8 јануар 2013

Награда "Петар Банићевић" биће уручена глумцу Ненаду Стојменовићу уочи почетка представе "Важно је звати се Ернест" која ће се одиграти 9. јануара (20,30) на Сцени "Раша Плаовић".

Жири у саставу Добрила Стојнић (глумица), Жељко Хубач (драматург) и Молина Удовички Фотез (директор Драме Народног позоришта) једногласну одлуку о лауреату донео је на седници одржаној 30. новембра 2012. године.
Стојменовић је награду, коју је установило Народно позориште, добио за улоге Шатова у драми "Зли дуси" и Џона Вортинга у представи "Важно је звати се Ернест".
- Овог младог глумца Националног театра уз изузетан уметнички домет остварен у поменутим улогама, краси и мера и укус у игри, висок професионализам и поштовање према Народном позоришту - наведено је у образложењу жирија.
Награда „Петар Банићевић“ додељује се младом глумцу/ глумици старосне доби до 35 година живота, који се уметнички истакао у периоду од 1. новембра 2011. до 31. октобра 2012. године и исказао висок професионализам у послу и односу према Народном позоришту.
Награда, која се састоји од оригиналаног уметничког дела са ликом Петра Банићевића (уметнички ад Герослава Зарића) и новчаног дела, установљена је прошле године, а први лауреат био је Игор Ђорђевић.
М.Б.