Вести

Две плесне једночинке Института за уметничку игру - „Password of essence" и „Оно све што треба да знате о мени", 30. септембра на Сцени „Раша Плаовић"

19 септембар 2020

Савремени плесни комади „Password of essence" и „Оно све што треба да знате о мени", у кореографијама Огњена Вучинића и Луке Стојковића, (пројекат студената III године Института за уметничку игру - одсек савремена игра), биће изведени 30. септембра (20.30) на Сцени „Раша Плаовић".

У комаду „Password of essence" девет играча своје тело и емоције доживаљавају на основу тренутних животних искустава, доживљаја, сећања, слика.

Шта нас чини срећнима? Шта нас чини тужнима? Шта су наши квалитети? Имамо ли какав план за себе? Чега се плашимо? Шта желимо да промени на себи и ок себе? Питања су којима се ова представа бави…

„Обзиром на сва промјењива стања ствари, суштина је оно стварно исконско што се не мења и остаје непромењиво", наводи кореограф Огњен Вучинић.

О представи „Оно све што треба да знате о мени" кореограф и извођач Лука Стојковић каже:

„Све оно што треба да знате о мени је једна једина ствар… да највише на целој земаљској кугли а и шире, волим себе, да сам јако, јако лењ, што не умањује моју љубав према себи. Kомедија, сатира, смех, карикатура, бес, лењост, инат, љубав према себи, хедонизам, хедонизам, хедонизам, хедонизам, хедонизам, хедонизам..."

Извођачи су Марија Томић, Тијана Kопривица, Теодора Вујков, Јована Грујић, Kатарина Илијашевић, Нина Пантовић, Андреа Добрић, Наталија Трифуновић, Бисера Димчева и Лука Стојковић.

Асистент кореографа Kатарина Бућић; музика Alesandro Cortini (Scapa), Филип Ваљаревић и Никола Совиљ; видео и фотографија Валентина Гајић и Филип Олћан.