Вести

ФЕСТИВАЛ КОРЕОГРАФСКИХ МИНИЈАТУРА ОД 11. ДО 14 МАЈА

9 мај 2013

Удружење балетских уметника Србије организоваће 17. Фестивал кореографских минијатура од 11. до 14. маја у Народном позоришту у Београду, као и у Битеф театру.

Први Фестивал кореографских минијатура одржан је 1997. године, у Народном позоришту у Београду.
Овај догађај представља интернационално такмичење кореографа, и као такво, јединствено је у овом региону. Интересовање за учешће на Фестивалу до сада су изразиле многе земље из окружења, па су међу досадашњим такмичарима били и кореографи из Македоније, Хрватске, Словеније, Бугарске, Француске, Кореје...
Од свог оснивања, Фестивал је пружао јединствену прилику великом броју младих кореографа да у живом наступу, пред публиком, промовишу свој кореографски стил, идеје и начин рада. Многим такмичарима Фестивал је својевремено отворио могућност да крену у даљи самостални кореографски рад, у оквиру позоришта, или алтернативних трупа. Тако, неки од првих лауреата овога Фестивала данас су афирмисани кореографи, који своје кореографије успешно постављају на позорнице широм наше земље и учествују у едукацији надолазећих генерација играча и кореографа.
М.Б.
Програм фестивала можете погледати ОВДЕ