Вести

ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ЗА ЈАПАН

18 март 2011

Народно позориште у Београду уплатиће средства од драме "Дервиш и смрт", која је изведена у петак 18. марта, у фонд за помоћ Јапану, најавио је управник Националног театра Божидар Ђуровић.

Изражавајући уверење да прошлонедељна катастрофа која је задесила Јапан није оставила равнодушним ниједног човека, Ђуровић је уочи почетка представе, у кратком обраћању гледаоцима у препуној сали, рекао да је та несрећа потресла и све запослене у Народном позоришту, пре свега јер је реч о људским животима, а и због тога што је народ Јапана, њихова влада и амбасада у Србији у протеклом периоду урадила пуно за Народно позориште.
- То су наши пријатељи, наши доброчинитељи. Вечерашњу представу „Дервиш и смрт“ глумци Драме Народног позоришта ће посветити преминулим у Јапану. Овај симболични приход је само знак пријатељства, оданости, и подршке оним људима у Јапану којима је тешко – казао је Ђуровић и позвао све присутне да минутoм ћутања одају последњу пошту свим жртвама тешке природне катастрофе која је задесила Јапан 11. марта.
М.Б.