Вести

ИВАН БОСИЉЧИЋ У НАРЕДНИХ ГОДИНУ ДАНА ЧЛАН ДРАМСКОГ АНСАМБЛА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

3 октобар 2012

Глумац Иван Босиљчић потписао је у среду 3.октобра Уговор о једногодишњем ангажману у драмском ансамблу Народног позоришта у Београду.

Управник Божидар Ђуровић, после потписаног споразума, подсетио је да историја српског театра, између осталог, сведочи да, готово не постоји ниједан велики глумац у овој земљи који није био члан Народног позоришта.
- Овај ансамбл је сигурно један од најбољих у земљи, а од данас ће, уверен сам, вашим доласком бити још бољи. То је ансамбл који постиже завидне уметничке резултате, у њему влада висок професионализам и добра позоришна клима. Добро дошли и желим вам да уживате са својим колегама и пријатељима градећи висок степен професионалних и уметничких стандарда на радост свих љубитеља позоришта - казао је Ђуровић.
Млади глумац је рекао да се захваљује "од срца на лепим речима", али и на позиву за ангажман у овој славној театарској Кући.
- Свестан сам да долазим међу глумачке бардове, међу највећа имена српског глумишта. Ова Кућа представља веома битан део српске историје, опште и позоришне. Много се радујем што сам овде, јер се у ансамблу налази, можда, и најбољи део моје глумачке генерације, мојих колега са класе код професорке Виде Огњеновић, као и других паралелних класа. Дакле, знам да долазим међу пријатеље, а врло се радујем и што долазим у добру конкуренцију. Без добре конкуренције нема ни напретка, а томе се овде надам - истакао је овај глумац млађе средње генерације који је ширу популарност стекао бројним улогама у позоришту, на телевизији и филму.
М.Б.