Вести

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ПТТ САОБРАЋАЈА СРБИЈЕ ПОКЛОНИЛО КУЛТУРНА ДОБРА ЗА МУЗЕЈ

22 децембар 2010

Генерални директор Јавног предузећа ПТТ саобраћаја Србије Горан Ћирић поклонио је управнику Народног позоришта Божидару Ђуровићу културна добра која ће по потреби бити у поставци Музеја Народног позоришта.

На церемонији примопредаје, одржаној у среду 22. децембра, Ћирић је уручио монографију „170 година Поште Србије“, која се састоји од текстуалног и ликовног дела, и каталог годишњег издања поштанских марака за 2010. годину.
Ђуровић се, у име Куће, захвалио Ћирићу што је изразио жељу да посети Народно позориште и новоосновани Музеј и истакао да је уверен да националне институције, без обзира колико су на први поглед различите, увек имају нешто заједничко.
- Између осталог, имамо музеје који би у блиској будућности могли конкретно да сарађују, али и Бранислава Нушића који је некада, на два различита начина, био и наш и ваш службеник – рекао је управник Народног позоришта.
Ћирић се захвалио на гостопримству и нагласио да те две институције, од којих је пошта “нешто мало старија, повезује много тога”. Он је прецизирао да монографија представља покушај да се “кроз простор и време исприча историја која траје 170 година”.
М.Б.