Вести

Солистички концерт једне од наших најбољих младих џез вокалисткиња Софије Kнежевић, 11. септембра (20,30) на Великој сцени

31 август 2020

Софија Kнежевић, једна од наших најбољих младих џез вокалисткиња, одржаће концерт на Великој сцени Народног позоришта у Београду, у петак, 11. септембра у 20.30 часова.

Након веома успешног наступа у оквиру спектакла „Поново заједно – поглед проматрача мења све“, Софија ће на београдском солистичком концерту извести репертоар који укључује песме са њеног најновијег албума Sofijazz, који је тренутно у селекцији за Grammy награду за најбољи џез вокални албум.

На концерту ће извести и аранжмане песама као што су Сејдефу мајка буђаше, Kиша пада и  неколико џез и бразилских стандарда.

„Позната као један од најбољих вокала данашњице, млада Софија Kнежевић је на путу ка великој каријери. Док је њен вокал дубоко повезан са традиционалним звуком, њен импровизацијски виртуозитет и креативност одузимају дах.”

Софија је завршила Универзитет за музику и драмске уметности у Грацу, Аустрија, у класи Дена Де Росе. Добила је пуну стипендију да похађа универзитет са само 16 година.

Добитница је многих награда и стипендија укључујући Marianne Mendt Jazz Award, Тесла награду за достигнућа у музици, Thailand International Jazz Voice 2016, Unesco стипендија за младе таленте, Златна сирена награда, а у 2013 је изабрана за Betty Carter Jazz Ahead програм који идентификује младе, изузетно талентоване уметнике и композиторе.

Софија живи и ради у Њујорку од 2011, где предаје и као професор певања на Music School of New York City, од 2012. године.

Софија је у 2017. и 2019. години имала част да напише музику и текст за Crystal Bridges музеј у Арканзасу и МоМА - Музеј модерне уметности у Њујорку са Elliot Masonom.

Софија је писала музику и за Theater 13 у Њујорку, као њихов уметнички директор, као и за Island Dreams Entertainment

Наступала је са многим великанима данашњице укључујући уметнике као што су David Murray, Jason Moran, Sheila Jordan, Jay Clayton, Terence Blanchard, Wynton Marsalis, Sherman Irby, Tim Hagans, Eli Degibri, James Moody, Elliot Mason, Christian McBride.

Улазнице у три категорије по цени од 1200, 700 и 400 динара могу да се набаве на благајни Народног позоришта, као и онлајн на линку https://www.narodnopozoriste.rs/prijavi-se.

Галерија