Вести

КОНЦЕРТ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ “LA DONNA IDEALE”, 26. ЈУНА НА СЦЕНИ “РАША ПЛАОВИЋ”

20 јун 2015

Концерт камерне музике Респигија, Шосона, Равела и Бериа под називом “LA DONNA IDEALE”, у режији Ане Григоровић, биће одржан у петак 26. јуна (20,00) на Сцени “Раша Плаовић”.
На програму ће бити дела О. Респигија “Залазак”, Е. Шосона “Вечита песма” , као и Равелове “Песме са Мадагскара” и “Народне песме” Лучана Бериа, на десет различитих језика и дијалеката међу којима су азербејџански, сицилијански , сардинијски.
Учествују: Наташа Јовић Тривић (мецосопран), Душица Блаженовић (виолина), Милица Радосављевић (виолина), Мирко Црнојевић (виола), Јасмина Врбанић (виолончело), Владимир Павловић (виолончело), Горана Ћургус (харфа), Александар Ружичић (флаута), Милош Драгић (кларинет/клавир), Милош Јовановић (клавир) и Младен Васојевић (удараљке).
Сценографију је креирала Невенка Видак.
Камерна музика због своје природе је описана као „музика пријатеља“. Настала је у средњем веку и инструменти су кориштени првенствено као пратња за певаче. Током година је еволуирала и постала одраз промена у технологији и друштву који су је произвели.
Насупрот симфонијској, концертантној музици, писана је за солисте, односно мале ансамбле у којима су поједине деонице солистички заступљене.
Намењена је за мањи број слушалаца у интимнијим просторима.
М.Б.