Вести

КОНЦЕРТ ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ" 28.03. У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

20 март 2014

Концерт Оперског студија "Борислав Поповић" под називом "Поздрав пролећу с најлепшим аријама и дуетима", у режији Иване Драгутиновић Маричић, биће одржан у петак 28. марта (18,00) у Музеју Народног позоришта у Београду.
Првакиња Опере, вокални педагог и члан уметничког руководства Оперског студија Сузана Шуваковић Савић каже, у изјави за сајт Народног позоришта, да ће публика бити у прилици да ужива у композицијама из популарних оперских дела Росинија, Моцарта, Пучинија, Вердија...
- Неколико полазника, из групе са којом радим, већ се издвојило својим квалитетом и убеђена сам да ће у блиској будућности они сигурно бити део Опере Народног позоришта. Ови концерти су одлична прилика да изађу на сцену и осете простор, публику... Јер, сврха постојања студија је управо у томе да надограђује младе уметнике и оспособи их за сцену - подсећа Сузана Шуваковић Савић.
Поред уметничког руководства, полазнике, који ће наступити уз клавирску сарадњу Миливоја Вељића, за концерт је припремао и вокални педагог Драгослав Илић.
Улаз је слободан.
Одлуком Министарства за културу Републике Србије и одлуком Управног одбора Народног позоришта у Београду, донетом 30. марта 2009. године, Оперски студио Народног позоришта добио је име Борислав Поповић, у знак сећања на истакнутог редитеља Опере.
Усавршавање полазника траје две сезоне, а школска година одвија се у периоду од 1. септембра до 30. јуна наредне године.
Студио тренутно похађа 15 чланова.
Осим Сузана Шуваковић Савић, чланови уметничког руководства Оперског студија "Борислав Поповић" у сезони 2013/2014. су и Ђорђе Павловић (диригент), Ивана Драгутиновић Маричић (редитељ) и Андреја Маричић (глумац).
М.Б.