Вести

НА КОНКУРС ЗА УПРАВНИКА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ПРИЈАВИЛО СЕ ДЕСЕТ КАНДИДАТА

15 новембар 2013

На конкурс за управника Народног позоришта у Београду пријавило се десет кандидата, саопштено је у петак 15. новембра на седници Управног одбора.

Председник УО Радослав Павловић казао је да су то по редоследу пријављивања, диригент Дејан Савић, диригент Ана Зорана Брајовић, редитељ Божидар Ђуровић, продуцент Милован Здравковић, диригент Ђорђе Павловић, филолог Софија Перовић, драматург Спасоје Ж. Миловановић, диригент Предраг Госта, пијанисткиња Маја Рајчић и оперска певачица и професор математике Босиљка Стевановић.
Према његовим речима, сви кандидати испуњавају формалне услове конкурса, али ће за кандидаткиње Перовић и Рајчић бити проверено да ли њихово радно искуство одговара законским критеријумима.
Павловић је најавио да ће следећа седница УО бити одржана највероватније у уторак 19. новембра, а очекује се да би тада требало да се саопшти и тачан датум када ће кандидати бити позвани да у разговору са представницима УО образложе програме рада и развоја Народног позоришта које су већ доставили у конкурсној документацији.
М.Б.

КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР УПРАВНИКА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА