Вести

НА КОНКУРС ЗА УПРАВНИКА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ПРИЈАВИЛО СЕ ДЕВЕТ КАНДИДАТА

14 фебруар 2015

Управни одбор Народног позоришта у Београду, на седници одржаној 13. фебруара, отворио је и прегледао пријаве девет кандидата за будућег управника пристиглих на јавни конкурс расписан 21. јануара.
Увидом у конкурсну документацију УО је оценио да свих девет кандидата испуњава услове, а један кандидат ће још бити разматран.
Међу пријављеним кандидатима су актуелни в.д управник диригент Дејан Савић, бивши управник, редитељ Божидар Ђуровић, глумац НП Предраг Милетић, диригент НП Ђорђе Павловић, редитељка и професорка на Факултету драмских уметности у Београду Ивана Вујић, глумац Светозар Цветковић, директор КЦ Мионица Предраг Коларевић, пијанисткиња и организатор културних догађаја из Италије Маја Рајичић и оперска певачица са солистичком каријером у Италији Босиљка Стевановић чија ће се конкурсна документација још разматрати, јер није јасно да ли испуњава услов од осам година радног искуства на пословима у култури.
Председница УО Јелена Кајго најавила је да ће наредних десетак дана чланови УО прегледати пријаве, направити ужи избор од три кандидата и после тога позвати их на разговор.
- Интервју са три кандидата која уђу у ужи избор обавићемо у понедељак, 23. или уторак 24.фебруара и након тога ћемо донети одлуку и наш предлог упутити Министарству културе и информисања- рекла је Кајго.
М.Б.