Вести

НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАН ДОНАТОРСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ

2 јул 2011

Солисти Опере, Оркестар и Хор Народног позоришта под управом диригената Ђорђа Павловића, Зорице Митев Војновић, Ђорђа Станковића, Радета Пејчића и Стефана Зекића, одржали су у суботу 2. јула Донаторски гала концерт.

Спектаклу, приређеном на Великој сцени, присуствовали су бројни донатори и привредници, који су желели да донирају средства за обнову Народног позоришта, као и друге јавне личности и представници дипломатског кора.
Пре почетка концерта, управник Народног позоришта Божидар Ђуровић позвао је све присутне да минутом ћутања одају пошту диви српског глумишта и првакињи Националног театра у пензији Оливери Марковић која је јутрос, после дуге и тешке болести, преминула у Београду у 87. години. 
Концерт је отворен нумерама “Марш”, “Скерцо” и “Принц и принцеза” из опере Сергеја Прокофјева “Заљубљен у три наранџе”, а потом је настављен аријама и дуетима из популарних дела - “Пајаци”, “Кармен”, “Моћ судбине”, “Аида”, “Кавалерија рустикана”, “Риголето”, “Фигарова женидба” и “Лучија од Ламермура”.
У другом делу концерту, на програму су биле композиције из “Атиле”, “Трубадура”, “Фаворите”, “Тоске”...
Програм је тријумфално завршен сценом из Вердијеве „Аиде“ у којој су, поред Хора, наступиле солисткиње Јасмина Трумбеташ Петровић и Наташа Јовић Тривић.
Одушевљена публика наградила их је дуготрајним и срдачним аплаузом, а није штедела дланове ни кад су се на сцени појавили и остали актери овог врхунског оперског догађаја -  Сања Керкез, Јанко Синадиновић, Миодраг Д. Јовановић, Жељка Здјелар, Бранислав Косанић, Миодраг Матић, Свето Кастратовић, Сузана Шуваковић Савић, Александра Ангелов, Јелена Влаховић, Иван Томашев, Ана Рупчић Петровић, Владимир Андрић, Гордана Томић, Небојша Бабић, Снежана Савичић Секулић, Хон Ли, Вера Микић Мирановић и Светлана Бојчевић Цицовић.
М.Б.