Вести

НАЦИОНАЛНИ АНСАМБЛ “КОЛО” ОДРЖАО ДОБРОТВОРНИ КОНЦЕРТ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

16 март 2012

Добротворни концерт Националног ансамбла “Коло”, на којем су као гости наступили солисти Опере Народног позоришта и друге јавне личности, одржан је у петак 16. марта на Великој сцени.

Програм је обухватио игре и песме Националног ансамбла “Коло” са ексклузивним гостима, који су премијерно наступили са ансамблом, чинећи тако нов и непоновљив уметнички доживљај.
Гости трећег по реду “Кола пријатељства” били су Јадранка Јовановић, мецосопран, Снежана Савичић-Секулић, сопран, Дејан Максимовић, тенор, Хон Ли, тенор, Владимир Андрић, баритон и Драгољуб Бајић, бас.
Уметнички директор програма био је Радојица Кузмановић а редитељ Божидар Ђуровић. Концертом су на смену дириговали Даринка Матић-Маровић, Ивона Еклемовиђ и Драгана Јовановић.
Гости “Кола пријатељства” биле су и бројне јавне личности из културе и спорта међу којима су глумци из филма “Монтевидео, Бог те видео”, Дејан Петровић и оркестар Биг Бенд, хип хоп звезде “Recognize Crew”, победници шоу програма “Ја имам таленат” Бојана и Никола Пековић и многи други, а велику подршку пружили су и представници дипломатског кора.
Целокупан приход од продаје карата намењен је невладиној организацији “Наша Србија” која ће средства упутити Културно-уметничком друштву у селу Кучевиште, у Македонији, чији чланови кроз своје активности негују српски национални идентитет и традицију.
“Наша Србија” у своје програме укључује децу из Србије и земаља региона, уз велики број пројеката и акција који се реализују под покровитељством супруге председника Србије Татјане Тадић.
М.Б.