Вести

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 19. НОВЕМБРА ГОСТУЈЕ СА ПРЕДСТАВОМ „ИЗГУБЉЕНИ У БРУКЛИНУ“

12 новембар 2015

Народно позориште Републике Српске из Бања Луке гостоваће 19. новембра на Сцена "Раша Плаовић" (20,30) са дуодрамом „Изгубљени у Бруклину“, по тексту Џоа Молера и у режији Владимира Ђорђевића.
Проналажење (посла, искрене љубави и понајвише себе) је основни мотив приче, јер служи као покретач свих догађаја у животу Џоа, једног од двојице јунаке овог комада премијерно изведеног 3. децембра 2013. године.
Џо припада оном делу српске емиграције који је, одрастајући на холивудским филмовима, привучен сјајем и богатством са целулоидне траке у Америци потражио живот са сигурним хепиендом. Убрзо по доласку, схвата да обећани живот ни мало не личи на сцене са биоскопског платна. Његова непрестана борба са околином, остатком српске емиграције и самим собом приказана је у низу трагично-комичних сцена које се надопуњују и отркивају сву муку емигранстког живота, већ отежаним носталгијом, верним пратиоцем свих емиграната. Једину утеху покушава да пронађе у женама, али му и те везе доносе више муке него среће...
Улоге тумаче Жељко Еркић и Владимир Ђорђевић.
М.Б.