Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ РАДИОНИЦЕ ВОКАЛНЕ ТРАДИЦИЈЕ "БИСТРИК"

10 јун 2015

Завршни концерт радионице вокалне традиције "Бистрик", одржан је у понедељак 15. јуна у препуном Музеју Народног позоришта у Београду.
На програму су биле песме у којима су млади певачи показали свој раскошни таленат - Каравиље лале, Шта се оно зелени, Шта с оно чује на оној страни, Море на крај село Дамјан танел води, Кучика тича…
Одушевљена публика уживала је и у етничком миксу традиционалног текста, као и у новим мелодијама са занимљивим ритмичким низањем стихова у вишегласном извођењу.
Радионица коју води призната уметница Биља Крстић, отворена је 2012. године на Коларчевом народном универзитету у Београду. Осмишљена је са циљем да на уметнички начин популарише традиционалну музичку културу Србије и пружи могућност талентованим певачима да заволе, науче и преносе своје знање генерацијама које долазе.
У претходне три године, радионица је учествовала на значајним културно уметничким манифестацијама, а на Интернационалном такмичењу еврпоских земаља у Румунији, прошле године, освојила је друго место у конкуренцији од 37 такмичара.
М.Б.