Вести

ИСПИТНА ПРЕДСТАВА СТУДЕНТА ТРЕЋЕ ГОДИНЕ РЕЖИЈЕ „ГОСПОДИН ФОКА“, СА РАДОВАНОМ МИЉАНИЋЕМ У НАСЛОВНОЈ УЛОЗИ, 30.12. НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“

24 децембар 2015

Испитна представа Страхиње Антонића, студента треће године режије у класи професора Душана Петровића на Факултет драмских уметности, „Господин Фока“, биће изведена 30. децембра (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“.
Насловну улогу у овом култном комаду Гордана Михића тумачи глумац Народног позоришта у Београду Радован Миљанић, лик Анђе поверен је студенткињи Татјани Димитријевић, док ће Чистача ципела, Конобарa, Газдарицу и Мангупа дочарати, такође студент, Ђорђе Стојковић.
Михићев драмски предложак „Господин Фока“ први пут је јавности презентован као једна од 12 ТВ игара реализованих у оквиру једног од тада (крајем 60 – их година прошлог века на Телевизији Београд) веома популарних драмских и/или хумористичких циклуса.
Причајући причу о Самцу и Самици који су се срели у неком самачком хотелу бурне 1968. на периферији Београда, Михић нам, пре свега, нуди један комад о самачком животу. Као основну тему представе писац је успео да извуче причу о томе како се двоје људи, који су једно другоме потребни и који једно другоме одговарају, због неких својих “кочница” и околности у које их је сурови живот довео, не могу “укачити” и препознати срећу једно у другом.
М.Б.