Вести

ФРАНЧЕСКО ДИ МАУРО 25.02. ДИРИГУЈЕ ИЗВОЂЕЊЕМ ОПЕРА "КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА" И "ПАЈАЦИ"

22 фебруар 2015

Извођењем опера "Кавалерија Рустикана" Пјетра Маскањија и "Пајаци" Руђера Леонкавала, које су на репертоару Велике сцене у среду 25. фебруара (19,00), дириговаће гост из Италије Франческо ди Мауро, познат под уметничким именом Франц Гарозо.
У "Кавалерији Рустикани" солисти су Ана Рупчић (Сантуца), Александар Дојковић (Туриду), Александар Стаматовић (Алфио), Тамара Никезић (Мама Лучија) и Љубица Вранеш (Лола).
У представи учествују Оркестар и Хор Опере Народног позоришта у Београду.
У подели за "Пајаце" су: Душан Плазинић (Канио), Софија Пижурица (Неда), Миодраг Д. Јовановић (Тонио), Владимир Андрић (Силвио), Дарко Ђорђевић (Пепе), Гаврило Рабреновић и Ранко Јовић (Сељаци).
У представи учествују Оркестар и Хор Опере Народног позоришта у Београду и Дечији хор "Хориславци".
Франческо ди Мауро, један од најпознатијих италијанских диригената, дипломирао је дириговање на Конзерваторијуму у Паризу, под менторством великих диригената као што су Серђу Целибидаке, Јанош Фирст и Енри-Клод Фантапје.
Дириговао је широм света у престижним институцијама као што су Карнеги хол у Њуjорку, Одеса Опера Хаус, Опера Хол у Торонту, Опера Краков, Беркли Опера Хаус из Сан Франциска, Национална Опера Гдањска...
М.Б.