Вести

ДУОДРАМА „МАГНЕТИ“ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СОМБОР, 10.06. ГОСТУЈЕ НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ"

5 јун 2015

Дуодрама „Магнети“, по тексту Ивана Панића, у режији Душана Јовића и продукцији Народног позоришта Сомбор, биће изведена у среду 10. јуна (20,30) на Сцени „Раша Плаовић".
Представа, која је премијерно одиграна 20. маја 2011. године, кроз комичну призму односа између двојице кумова Душана и Обрена, критикује актуелно стање моралних вредности у српском друштву данас.
Душан је машински инжињер који у недостатку радних места не ради у струци већ бива приморан да отвори столарску радионицу. Он постаје столар који својим поштеним радом једва прехрањује своју породицу, док је његов кум Обрен необразован човек који држи кафану и ћевабџиницу. Обрен има „везе“, мало ради, а пуно зарађује. Душан је фин човек који годинама трпи Обреново примитивно, бахато понашање. Кум га годинама вређа и користи, а Душан не да не уме, већ му његова софистицираност не да да му се успротиви…
Свако од нас лако може да препозна део или целог себе у ликовима Душана и Обрена, о чему ће, како режидељ Јовић каже, „неки радо причати, док други неће сами себи смети да признају да су се препознали”. Улоге тумаче Срђан Алексић и Михајло Несторовић.
Сценографију представе радила је Ивана Десанчић, за костим је била задужена Мирна Илић, а за дизајн звука Александар Ваци.
М.Б.