Вести

КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „IMPRESSIONATO“ 14. МАРТА У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

9 март 2015

У оквиру циклуса „Концерт“, у суботу 14. марта (18,00),  у Музеју Народног позоришта наступиће Камерни ансамбл „Impressionato“.
Aнсамбл, који чине Сања Косанић (сопран), Тијана Дмитровић (флаута) и Миливоје Вељић (клавир), основан је током њихових студија на Академији лепих уметности у Београду. После освојене прве награде на  Интернационалном такмичењу “Donne in Musica“, одржаном у мају 2010. године у Крагујевцу, трио је наступао на бројним концертима, а целовечерње концерте ансамбл „Impressionato“ одржао је 2012. и 2013. године у Етнографском музеју и у Музеју Народног позоришта у Београду у фебруару 2014. године.
На репертоару су дела Хендла, Бајса, Равела, Деспића, Каплеа, Мартена, Келера, Ковачевића као и аранжмани, специјално рађени за овај ансамбл, композиције Шемерове, Коћантеа, Леграна, Козме...  
У оквиру програма, под називом „Ехо“, биће изведене композиције чији су аутори Јан Брант Бајс, Светозар Саша Ковачевић,  Ернесто Келер, Наоми Шемер, Рикардо Коћанте, Жозеф Козма, Аријел Рамирез и Кол Портер.
Улаз је слободан.
М.Б.