Вести

НОВИ УСПЕХ ДЕЈАНА САВИЋА У РУСИЈИ

24 март 2011

После великог успеха на прошлогодишњем издању Фествала "Парада оперских звезда" у организацији Националног Оперско - балетског театра из Краснојарска у Русији, наш истакнути уметник диригент Дејан Савић позван је да и ове године узме учешћа у озбиљном и интересантном програму, који је подразумевао више од 20 различитих оперских али и балетских представа, концерата и реситала.

Маестро Савић је наново својим умећем, знањем, искуством и надасве емоцијама очарао публику која је у великом броју дошла да поздрави знанца од претходне сезоне. Овај пут су на репертоару биле две Пучинијеве опере, Боеми и Мадам Батерфлај, у којима су заблистали сјајни оркестар и хор, а најпре расположени солисти, тенор европског реномеа Михаил Урусов, потом сопрани Светлана Левчук и Вера Баранова, баритон Герман Ефремов, сви одреда заслужни уметници РСФСР, као и читав низ млађих солиста.
Дејан Савић је позван да и идуће сезоне буде гост овога реномираног театра, који добар део сезоне проводи на гостовањима по европским престоницама.