Вести

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ "МЛАДИ ЗА МЛАДЕ ЈАПАНА"

8 мај 2011

Филхармонија младих "Борислав Пашћан" и специјални гост, млади руски пијаниста Александар Синчук, под диригентском управом Ђорђа Павловића, одржали су у недељу, 8. маја на Великој сцени хуманитарни концерт "Млади за младе Јапана".

Први део концерта припао је младом и веома талентованом госту из Русије који је прво извео Шубертову композицију Соната а-мол, оп. 143, а потом и “Прелудијум, корал и фугу” Сезара Франка.
Филхармонија младих "Борислав Пашћан", једина омладинска филхармонија у Србији, која од оснивања окупља најнадареније младе музичаре, ученике средњих музичких школа и музичких академија, отворила је други део концерта Увертиром за оперу "Фигарова женидба" Волфганга Амадеуса Моцарта.
Синчук, студент пете године Московског државног конзерваторијума Чајковски, лауреат бројних међународних такмичења младих пијаниста, извео је у наставку, заједно са Филхармонијом младих, Моцартов Концерт за клавир и оркестар Це-дур К.467.
Концерт је завршен композицијом "Исход" - циклус за симфонијски оркестар Светислава Божића у извођењу Филхармоније младих “Борислав Пашћан”.
Публика је младе музичаре и руског пијанисту Синчука наградила дуготрајним и срдачним аплаузом.
М.Б.