Вести

ОДРЖАНА БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "УСПАВАНКА ЗА ВУКА НИЧИЈЕГ"

3 новембар 2013

Представа „Успаванка за Вука Ничијег“, по роману Ксеније Поповић у драматизацији Бојане Мијовић и режији Ђурђе Тешић, реализована у копродукцији са Фестивалом Град театар Будва, премијерно је изведена у недељу 3. новембра на Сцени "Раша Плаовић".

Публика, у препуној сали, веома добро је прихватила овај комад о љубави и пријатељству четворо људи одраслих у дому за незбринуту децу, а чије су ликове надахнуто тумачили Виктор Савић (Вук), Марија Вицковић (Клара), Бојан Кривокапић (Ћоро), Павле Јеринић (Давид) и Вања Милачић у улози Ане - директорке те установе.
„Успаванка за Вука Ничијег“, која је летос, такође са великим успехом, премијерно изведена 9. јула у будванском Старом граду, на отвореном простору између цркава, бави се садашњим тренутком и третира проблем одрастања у дому за незбринуту децу, али и начин на који се друштво односи према институцијама и институције према појединцу.
- Тема и романа и представе је нешто што представља табу, нешто о чему се не говори превише јавно, нешто за шта сматрамо да се никад не дешава нама, већ увек неком другом. Једно од питања које представа покреће гласи: како ли је то боравити у кожи некога ко не зна чији је, ко одраста са свешћу да сви они закони природе о којима толико слушамо, који терају мајке да воле своју децу, у његовом случају нису важили - рекла је Ксенија Поповић, док је редитељка додала да је овде реч о представи, у жанру мелодраме, која нам нуди једну "камерну, интимну и топлу људску причу".
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, а у сарадничкој екипи су и Борис Максимовић (сценограф), Сара Куртовић (костимограф), Владимир Пејковић (композитор), Радован Кнежевић (аутор сценског говора), Барбара Толевска (организатор), Саша Танасковић (инспицијент), Гордана Перовски (суфлер) и Невена Ћурчић (организатор на пракси).
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ