Вести

ПЕТ НАГРАДА ЗА ПРЕДСТАВУ “БИЗАРНО” НА ФЕСТИВАЛУ ПРАИЗВЕДБИ У АЛЕКСИНЦУ

22 фебруар 2015

На Фестивалу праизведби у Алексинцу, одржаном од 17. до 21. фебруара, представа “Бизарно, по тексту Жељка Хубача и у режији Снежане Тришић, освојила је пет од укупно девет признања – четири стручног жирија и једну награду публике.
Једногласном одлуком жирија којим је председавао театролог Миливоје Млађеновић, а чланови су били глумац Томислав Трифуновић и преводилац Зоран Шакотић, одлучено је да Жељку Хубачу припадне награда за најбољи драмски текст, Игор Ђорђевић је проглашен за најбољег глумца фестивала, Сузана Лукић је добила Специјалну награду, а Снежана Тришић награду за најбољу режију.
Према гласовима публике, "Бизарно" је проглашено за најбољу представу фестивала који је 1992. године у Параћину основао угледни српски писац и критичар Слободан Селенић.
На овој манифестацији, која се последње четири године одржава у Алексинцу, осим драме “Бизарно”, учествовале су и представе "Славна Флоренс" (Атеље 212, Београд), „Зелени зраци” (Књажевско-српски театар, Крагујевац), “Општинско дете” (Позориште “Бора Станковић”, Врање) и “Тектоника осећања” (Шабачко позориште).
Представа “Бизарно”, коју је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Шабачким позориштем, премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
У овој црнохуморној представи о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, играју Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
М.Б.