Вести

ЗАХВАЛНИЦА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ПАЛИЈАТИВНО ЗБРИЊАВАЊЕ У СРБИЈИ, BELhospice CENTRA

9 децембар 2014

Специјализована организација за палијативно збрињавање у Србији, BELhospice Centar, упутила је захвалницу Народном позоришту у Београду поводом подршке коју је та установа културе од националног значаја пружила приликом недавно одржаног добротворног бала у хотелу "Crowne Plaza".
Том приликом сакупљена су средства у износу од 40.000 евра која ће бити намењена за потребе збрињавања пацијената оболелих од рака.
- BELhospice постоји већ десет година и до сада смо збринули више од 1350 пацијената оболелих од рака и њихових породица на територији Београда. Ово не би било могуће без сталне подршке појединаца и донатора попут Народног позоришта и зато желим да Вам се у име BELhospice Centra, свих наших пацијената и у своје лично име захвалим што сте својом донацијом подржали овај догађај и на тај начин помогли наш рад на збрињавању ових пацијената - наводи се у писму које је послала координатор тог пројекта Дубравка Нешић.
BELhospice, основан 2004. године, је прва специјализована добротворна организација у Србији која пружа палијативно збрињавање пацијентима са малигним болестима у прогресивном, узнапредовалом стадијуму за који је прогноза ограничена.
Тим центра чине лекари и волонтери који, поред сталне бриге о оболелима, организују и континуиране програме обуке.
М.Б.