Вести

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА ПРЕДСТАВУ “ВАЖНО ЈЕ ЗВАТИ СЕ ЕРНЕСТ”, ПРЕМИЈЕРА У ЈАНУАРУ

25 новембар 2011

Драмски ансамбл Народног позоришта у Београду одржао је у петак 25. новембра прву читаћу пробу за представу “Важно је звати се Ернест”, коју по тексту Оскара Вајлда режира Никола Завишић.

Присутне је поздравила директорка Драме и драматург представе Молина Удовички Фотез која је свима пожелела успешан рад и најавила да се премијера очекује средином јануара 2012. године.
Напомињући да је пресрећан што ће представу радити „у окружењу ових дивних људи из глумачке и сарадничке екипе“, редитељ Завишић је истакао да Вајлдов комад пружа прилику да се „стварно играмо са једном ствари која је у сваком погледу недискутабилно генијална“.
- Жеља ми је да направимо једну врло ескапистичку представу, односно једно језгро антиангажованог театра. Хоћу да урадим једну ћелију потпуно разбарушеног друштва које нема никакве везе са реалношћу и које је толико хипер-реално да се претвара у своју супротност. Дакле, поставићемо једну хипстерску представу са пуно лагане, опуштене музике која заправо представља хиперболу неимања става – рекао је Завишић.
У подели су Милош Ђорђевић, Ненад Стојменовић, Сена Ђоровић, Анастасиа Мандић, Зоран Ћосић, Душанка Стојановић Глид и Соња Кнежевић
Завишић је задужен и за идеју простора, Бојана Никитовић ће урадити костиме, Соња Лончар музику, Тамара Антонијевић сценски покрет, док је Мирашу Вуксановићу поверена реализација сценографије.     
М.Б.