Вести

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ДУГОРОЧНОЈ УМЕТНИЧКОЈ И ПОСЛОВНО-ТЕХНИЧКОЈ САРАДЊИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ И СНП-а ИЗ НОВОГ САДА

22 новембар 2016

Вршилац дужности управника Народног позоришта у Београду Дејан Савић и в.д. управника Српског народног позоришта из Новог Сада Зоран Ђерић, у присуству министра културе и информисања Републике Србије Владана Вукосављевића, потписали су у уторак 22. новембра Протокол о дугорочној уметничкој и пословно-техничкој сарадњи две Куће.
На свечаности, одржаној у Музеју Народног позоришта, речено је да је до потписивања овог документа дошло захваљујући заједничкој жељи да се унапреде и прошире уметничка и пословно-техничка сарадња, на основама заједничког интереса и са дубоким уверењем да ће он омогућити најбоље могуће основе и услове за међусобну сарадњу, као и да ће на тај начин бити унапређена културна политика Републике Србије.
Два национална театра сагласна су да се обезбеде реципрочна гостовања на својим  сценама у Београду и Новом Саду, као и да учествују у заједничким продукцијама својих уметничких ансамбала – Драме, Опере и Балета, размени аутора, уметника и других сарадника, као и у свим другим облицима сарадње у обостраном интересу.
Потписивању Протокола присуствовали су и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, као и и председници УО Народног позоришта и СНП-а Александар Гаталица и Селимир Радуловић.
М.Б.