Вести

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА И ЈАТ – а

10 фебруар 2011

Управник Народног позоришта у Београду Божидар Ђуровић и генерални директор Југословенског аеротранспорта Владимир Огњеновић потписали су у четвртак 10. фебруара Споразум о сарадњи.

На церемонији одржаној у Музеју Народног позоришта Ђуровић је казао да не постоји ништа природније него да две националне институције, као што су ЈАТ и Народно позориште, сарађују у обостраном интересу, као и у интересу државе којој припадају и коју, у својим областима, представљају.
Према његовим речима, Народно позориште у свом неуметничком концепту има за циљ да сарађује са свим релевантним националним институцијама.
Ђуровић је подсетио да је Национални театар већ потписао неколико Споразума о сарадњи са таквим институцијама, попут РТС – а, „Службеног гласника“... и истакао да ниједан од тих уговора није настао „по оном принципу да папир трпи све“.
- Сваки тај споразум, као и овај с чијом реализацијом крећемо већ сутра, је веома добро осмишљен. Сарадња Народног позоришта и ЈАТ – а биће као и до сада, у обостраном интересу, а развијаће се, што се тиче нас, у свим сегментима у којима је то могуће и где обе стране имају интерес – најавио је Ђуровић.
Огњеновић је казао да национална авио компанија има велико задовољство да помогне Народном позоришту, најзначајнијој српској институцији културе и нагласио да је ЈАТ отворен за све облике сарадње, „како кроз ове одредбе уговора које су испред нас, тако и за сваки облик сарадње који није садржан у овом папиру“.
Он је рекао да је њихов задатак и што профитабилније пословање компаније, али и сарадња приликом презентације државе Србије у свету, што већ и чине, кроз разне видове помоћи спортистима и људима из културе.
- Надам се да ће ова година, као и следећа у којој ће ЈАТ прославити 85. година постојања, означити наставак сарадње са Народном позориштем и да ћемо прославу те велике годишњице одржати у овом дому – поручио је Огњеновић.
М.Б.