ПОЗОРИШТЕ БОРА СТАНКОВИЋ ИЗ ВРАЊА ГОСТУЈЕ 30. МАЈА

26 мај 2011

Позориште „Бора Станковић“ из Врања гостоваће на Великој сцени 30. маја (19,30) са представом „Стари дани“, по тексту Борисава Станковића, у режији и драматизацији Небојше Дугалића.

- Свет Бориних „Старих дана“ је свет жалобних судбина у коме земни пролазници о својим животима могу да кажу само то „ да је тако било“, не знајући ни зашто ни чему, ни како то да нико од њих није стигао на место своје чежње, чак и онда кад му ништа није пречило пут. И нико никоме није стигао на време. Усуд тог нестизања одређен је од стране свега околног што условљава човекову судбину, али и из унутрашње немогућности да било које досегнуто место препозна као своје трајно станиште. Свако је у „Старим данима“ раскорачен и распет у три времена. У ономе што је био, што јесте, и што би да буде, и ни у једном времену не сналази себи ослонца. То је свет у коме човек сваки свој корак издржава са свешћу да је његов жуђени циљ немогућ. Свет у коме је сваки корак неповратан и непоправљив. Свет у коме је човек самим рођењем, проклет неисцељивим жалом, унапред од судбине закинут за оно за чим једино жуди, а принуђен да сноси и отрајава своју промашеност и неиздрживо место на коме се стицајем свог пута, а изван своје воље, затекао. То је свет „Старих дана“, али и свих човекових дана откад је света и века – сматра Небојша Дугалић.
Представа је премијерно изведена 22. октобра 2010. године.
Улоге тумаче Љубомир Бандовић (к.г), Драган Марјановић, Драган Станковић, Кристина Јањић, Ненад Недељковић, Бојан Јовановић, Тамара Стошић, Драган Живковић, Марко Петричевић, Нинослав Трајковић...  
М.Б.