Вести

ПРЕДСТАВА "ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

16 октобар 2012

Представа „Женски оркестар“ Жана Ануја у режији Југа Радивојевића премијерно је изведена у суботу 3. новембра на Сцени „Раша Плаовић“.

У питању је познати текст француског драмског писца који су редитељ Радивојевић и драматург Ивана Димић, у сарадњи с композитором Владимиром Пејковићем, адаптирали мењајући жанр из комедије у драму желећи на тај начин да потцртају озбиљност и драматичност теме уметника на тржишту.
Ово дело, које је праизведено пре тачно пола века, је комедија о женском ансамблу који свира у бањи, а поменута адаптација понудила је причу о симфонијском оркестру чији чланови остају без посла због финансијске кризе, па услед таквих околности покушавају да се снађу у тржишном свету.
Садржај оригиналног текста је остао у неком односу од 80 одсто, док је остатак дописан како би се успоставили мостови ка тематско-идејној линији комада чији је мото да уметност није на продају.
У представи је задржана музика, а сонгови, за које је текстове написала Ивана Димић, изражавају интимно стање ликова.
Публика је веома добро примила нову верзију овог комада у којем су улоге остварили Бојана Стефановић (Патриција), Даниела Кузмановић Павловић (Памела), Нела Михајловић (Г-ђа Ортанз), Калина Ковачевић (Сузана Делисија), Златија Ивановић (Ермелина), Јелена Хелц Весковић (Леона), Вук Костић (Пијанист ) и Бранислав Томашевић (Г. Лебонз).
Сценографију је урадио Борис Максимовић, костиме Марина Вукасовић Меденица, музику Владимир Пејковић, а кореографију Тамара Антонијевић.
Прва реприза биће одржана 10. новембра, а наредна 20.11.
Представа ће 28. новембра гостовати у Студентском граду.
М.Б.