Вести

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "РИНГИШПИЛ" У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

27 април 2011

Поводом Светског дана игре, 29. априла, у Музеју Народног позоришта, у петак у 18 часова, биће одржана промоција романа „Рингишпил“ Јелене Баћић Алимпић. У програму ће учествовати примадона Опере Народног позоришта Сања Керкез, глумица Мина Лазаревић и солиста Балета Александар Илић.

У свом роману првенцу, ауторка исписује интимну повест балерине крхког тела и џиновског духа који је оставио печат на свим славним балетским сценама, градећи истовремено причу о малим-великим људима, салашарима и уметницима, песницима и њиховим музама, сеновитим бачким салашима и градићима, јутрима која миришу на слатко од дуња и незаборавним руским зимама...
Промоцију ће водити балерина Народног позоришта Дрина Пешић, а поред ауторке, у програму ће учествовати глумица Мина Лазаревић и оперска певачица Сања Керкез које ће говорити о томе колико је за ту професију важан покрет, односно игра.
Гост ће бити и млади и талентовани кореограф Александар Илић који ће најавити нове пројекте, а посетиоци ће видети и инсерте из неких његових представа.
М.Б.