Вести

ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ГОСТУЈЕ 6. 04. СА „ЂАВОЛИЈАДОМ“ У РЕЖИЈИ НИКИТЕ МИЛИВОЈЕВИЋА

4 април 2012

Шабачко позориште гостоваће у петак 6. априла на Великој сцени (19,30) са комадом „Ђаволијада“ Михаила Булгакова, у драматизацији и режији Никите Миливојевића.

Признати редитељ каже да је „Ђаволијада“ прича о низу несрећних епизода из живота једног чиновника, (В.П.Короткова), које почињу онога дана када на послу сазна да им је стигао нови директор, и да ће уместо плате сви запослени добити накнаду у “производним артиклима”.
- Како друг Коротков ради као књиговођа у ГЦБСЗП, (главна централна база сировина за шибице), то значи да је добио неколико пакета шибица. Од тога тренутка па надаље њему се непрестано дешавају разне невероватне ствари. А у свему томе што се дешава другу Короткову, ми између редова као да препознајемо причу о поразу здравог разума. Свеопшта сумња у здрав разум читавог једног друштва, (система), у којем је реалност постала највећа фикција, чини се права је тема “Ђаволијаде”. Булгаков нам причу о тој неразумљивљој стварности пред којом се нашао друг Коротков прича духовито, језиком гротеске, као некакву “трагичну фарсу”, очигледно верујући да је хумор најбоље оружје, и да једино још тако има смисла бранити се – истиче Миливојевић који је урадио и сценографију и  избор музике.
Улоге тумаче Милош Војновић, Слободан Петрановић, Анета Томашевић, Соња Милојевић, Владимир Милојевић, Деана Костић, Александар Милковић, Ивана Терзић, Страхиња Баровић, Маријана Дугалић и Богољуб Митић.
Представа је премијерно изведена 28. јануара.
М.Б.