"СЕКСУАЛНЕ НЕУРОЗЕ НАШИХ РОДИТЕЉА" ПОНОВО НА РЕПЕРТОАРУ СЦЕНЕ "РАША ПЛАОВИЋ"

31 март 2014

После паузе од 11 месеци, драма Лукаса Берфуса "Сексуалне неурозе наших родитеља", у режији Татјане Мандић Ригонат, поново је уврштена на драмски репертоар Сцене "Раша Плаовић".
Берфусов комад, који ће бити изведен у суботу 5. априла (20,30), је сурова, интригантна прича о иницијацији једне младе жене у свет одраслих, односно њеном суочавању с друштвеном стварношћу. У средишту радње је девојчица Дора, у тумачењу Вање Ејдус, која је због психичког обољења годинама била изолована од света. Њен први прави сусрет са светом одраслих почиње оног тренутка када њени лекари одлуче да прекину терапију лековима...
За разлику од већине европских поставки у којима се кроз лик Доре разматра однос друштва према ментално заосталој деци, у режији Тање Мандић Ригонат главна јунакиња није илустрација једне конкретне болести или менталне поремећености, већ уметничка слика особе која је приморана да се прилагоди друштву.
У подели су и Игор Ђорђевић (Фини господин), Душанка Стојановић Глид (Дорина мајка), Слободан Бештић (Дорин отац), Милош Ђорђевић (Дорин шеф), Миодраг Кривокапић (Дорин доктор) и Добрила Стојнић (Жена, шефова мајка).
Редитељка је урадила и избор музике, драматург је Маја Пелевић, а у ауторској екипи су и Александар Денић (сценограф), Милена Јевтић Ничева Костић (костимограф), др Љиљана Мркић Поповић (сценски говор), Дамјан Кецојевић (сценски покрет)...
Представа је премијерно изведена 30. априла 2008, а последњи пут на репертоару је била 7. маја прошле године.
М.Б.

Више о представи можете прочитати ОВДЕ