Вести

СОПРАН САЊА КЕРКЕЗ ПРВИ ПУТ НАСТУПИЛА У УЛОЗИ АИДЕ

21 јун 2013

У Вердијевој опери "Аида", која је била на репертоару Велике сцене у суботу 22. јуна, у насловној улози први пут наступила је првакиња Опере Народног позоришта у Београду - сопран Сања Керкез.

У улогама Рамфиса и Свештенице дебитовали су Славко Секулић и Татјана Митић. У подели су били и Наташа Јовић Тривић (Амнерис), Душан Плазинић (Радамес), Александар Стаматовић (Амонасро), Михаило Шљивић (Краљ) и Ненад Чича (Гласник).
Диригент је био Ђорђе Павловић.
У представи су учествовали и Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта, као и статисти и ученици Балетске школе "Лујо Давичо".
Аутор либрета је Антонио Гисланцони.
Сценографију су креирали Дејан Миладиновић и Мираш Вуксановић, костиме Миланке Берберовић обновила је Катарина Грчић, кореографију је урадио Константин Костјуков, избор видео материјала припремио је Дејан Миладиновић, а за видео продукцију био је задужен Петар Антоновић.
Једна од најпознатијих светских опера, "Аида" Ђузепеа Вердија, у режији госта из Бугарске Огњана Драганова, под управом немачког диригента Питера Леонарда, премијерно је изведена 10. априла ове године.
М.Б.