Вести

СУЗАНА ШУВАКОВИЋ САВИЋ ПО ПРВИ ПУТ У НАСЛОВНОЈ УЛОЗИ У “АДРИЈАНИ ЛЕКУВРЕР”

1 фебруар 2011

У подели су Светлана Цицовић- Бојчевић (Амор), Павеле Јеринић (Црни витез), Андријана Оливерић (Црна дама), Дубравка Ковјанић (Лепи младић), Милан Пајић (Краљица), Јелена Матијашевић (Паж), Милош Јелисавац (Бели витез), Ана Стојановић (Бела дама), Стеван Пиале (Пастир), Јелена Велковски (Пастирица) и Тамара Пјевић и Вања Мијаиловић (Купидони).
Николић, који је и драматург представе, каже да је сваки сонет, заправо, кратак монолог који у себи поседује оштар унутрашњи сукоб, и то на теме које су данас веома интригантне, као што је питање родног и полног идентитета, сексуалности и сексуалних слобода, преиспитивање институције брака...
Према његовим речима, ово је, уједно, и праизвођење Шекспирових сонета у Београду.
- Никада до сада, сонети нису били постављани на професионалној сцени, посебно не као циклус од 35 сонета, што је велики експеримент и ризик, с обзиром да нема конкретне сценске радње, већ постоји само низ лирских песама. У свету је то радио само Роберт Вилсон - истиче Николић и додаје да је превод и одабир сонета урадила Јелисавета Милојевић.
Костиме је креирала Марија Марковић, сценографију је урадио Мираш Вуксановић, музику је компоновала Вера Миланковић, а за реализацију реквизите биће задужена Тања Зиропађа.
Аистент редитеља је Софија Бокан.
М.Б.