Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН КОНЦЕРТ "ФЛАУТА УВЕК И СВУДА"

6 новембар 2014

У оквиру циклуса "Концерти", у четвртак 6. новембра, у Музеју Народног позоришта наступила је Милица Јончић, ученица четвртог разреда Музичке школе „Јосип Славенски“.
У програму под називом "Флаута увек и свуда", она је на том инструменту, уз клавирску сарадњу проф. Марије Сабљић, извела композиције Дебисија, Хонегера, Ибера, Хиндемита, Деспића...
- Флаута никада неће оставити и изневерити своје поклонике. Она ја Дама која своје витезове увек и свуда обасипа најсласнијим и најраскошнијим даровима. Њени пољупци су слатки, најслађи, њен глас нас увек свуда може повести до неслућених висина. Тај непоновљиви и јединствени звук има такву снагу да може, ако то заиста желимо и прихватимо, да нас сачува и води кроз живот пун искушења, замки и препрека - написао је, између осталог, у програму концерта професор Љубомир Димитријевић.
- И зашто да у овом нашем животу не пођемо за примером принца Тамина, који у Моцартовој „Чаробној фрули“ управо уз звук флауте пролази сва искушења застрашујућег мрака подземља и као победник улази у свет Светлости, Љубави, Правде и Лепоте - додао је он.
М.Б.