Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАНО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО БАЛЕТУ

17 јун 2013

Под слоганом "Плес је драгоцен и метафора самог живота", у понедељак 17. јуна, у Музеју Народног позоришта одржано је вече посвећено балету.

У програму под називом "Чар игре", ауторке и водитељке Дрине Пешић, гости вечери били су балерина и балетски педагог Ашхен Атаљанц и глумац Слободан Стефановић који су говорили о томе колико је игра важна и неодвојива за њихову професију.
Госпођа Маја Волк је открила тајне стварања популарног балета "Лисабонска прича" и како је сарађивала с кореографом Александром Илићем, сликарка Даница Маринковић, која је желела да буде балерина, причала је како данас своју инспирацију проналази у покрету, а Милена Рељин је говорила о балету који је важан и за ритмичку гимнастику.
Међу гостима, били су и ТВ лице Студија Б Снежана Петровић која је причала о томе колико је балетска уметност заступљена у медијима, а креаторка Милена Радовић представила је своје нове моделе инспирисане покретом.
Вече су употпунили наступи плесних трупа "Studiо Adagio" и "Celtic Rhytam", као и чланица музичког квартета "Mistik cello".
М.Б.