Вести

У ОКВИРУ РЕВИЈЕ "ШЕКСПИРУ У ЧАСТ", ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ 23. 11. ГОСТУЈЕ СА ШЕКСПИРОВОМ ДРАМОМ „ПЕРИКЛЕ“ У РЕЖИЈИ НИКИТЕ МИЛИВОЈЕВИЋА

21 новембар 2016

У оквиру ревије представа "Шекспиру у част", Шабачко позориште гостоваће у среду 23. новембра (19,30) на Великој сцени са једном од најређе извођених Шекспирових драма - „Перикле” у режији Никите Миливојевића.
Откривајући тајне Шекспирове духовитости, домишљатости и спретности, Миливојевић је послао значајне поруке о неисплативости варања, о исправности и истрајности љубави и о томе да је „читав свет позорница“.
- У питању је бајковита драма која доноси фантазију и надреалност какве у већини Шекспирових комада не постоје. Реч је о бајковитом делу које има блиску везу са нашом стварношћу – сматра редитељ.
У ансамблу су Анета Томашевић, Соња Милојевић, Зоран Карајић, Ервин Хаџимуртезић, Дејан Шарковић, Владимир Милојевић, Деана Костић, Милош Војновић, Страхиња Баровић и Кристина Пајкић.
„Перикле“ је премијерно изведен 25. јуна прошле године у Вили Станковић у Чортановцима, у оквиру другог Шекспир фестивала.
М.Б.

Више о ревији представа „Шекспиру у част“, можете прочитати ОВДЕ