Вести

У ШОПИНГ ЦЕНТРУ „УШЋЕ“ ОДРЖАН ПРВИ ЦИКЛУС „ОПЕРСКА РАДИОНИЦА“

28 октобар 2014

У оквиру новог пројекта Народног позоришта (НП) у Београду „Опера у школе“, у уторак 28. октобра у Парку забаве “Space”, који се налази у Шопинг центру „Ушће“, одржан је први циклус под називом „Оперска радионица“.
У програму су учествовали маестра и в.д. директора Опере НП Ана Зорана Брајовић, трубач Срђан Ђаковић, виолончелисткиња Елизабета Варга и сопран Татјана Митић.
Бројним малишанима предшколског узраста, они су, свако из свог угла, на један веома занимљив и њиховим годинама пријемчив начин, покушали да приближе оперску уметност.
Том приликом, Ђаковић и Варга причали су и неке основне ствари о инструментима на којима свирају, Брајовић их је уводила у мале тајне дириговања, а Митић певања.
Такође, Ђаковић је одсвирао основна тему из популарне британске ТВ серије "Мапет шоу", као и инструментале из цртаних филмова за децу "Штрумпфови" и "Пера Детлић".
Варга се представила валцером из "Успаване лепотице", а сопран Митић је на српском језику извела арију Берте из Росинијеве опере "Севиљски берберин".
Циклус је реализован у сарадњи са Парком забаве “Space”, а наредни је планиран током новембра, у истом простору.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ