Вести

"УСПАВАНКА ЗА ВУКА НИЧИЈЕГ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НА ФЕСТИВАЛУ ГРАД ТЕАТАР БУДВА

9 јул 2013

Представа "Успаванка за Вука Ничијег", у копродукцији Града театра из Будве и Народног позоришта у Београду, премијерно је изведена у уторак 9. јула у будванском Старом граду, на отвореном простору између цркава.

Роман Ксеније Поповић у драматизацији Бојане Мијовић режирала је Ђурђа Тешић, а у подели су били Виктор Савић (Вук), Марија Вицковић (Клара), Бојан Кривокапић (Ћоро), Павле Јеринић (Давид) и Вања Милачић (Ана).
Поповићева се већ исказала као ауторка која је спремна на сучељавање са темељним егзистенцијалним питањима, а у овом роману уверљиво је приказала сусрет личних усуда са усудом времена у коме живимо.
"Успаванка за Вука Ничијег" је представа о љубави и пријатељству четворо људи одраслих у дому за незбринуту децу.
Један трагични догађај из прошлости обележио је њихово одрастање. Љубав између два млада, чиста бића постаће љубавни троугао заувек осенчен осећањем кривице.
У комаду се разматра да ли постоји заједничко осећање кривице, може ли снага пријатељства да надокнади губитке и да ли можемо и умемо да опростимо грешке из прошлости.
На крају представе, одушевљена публика наградила је ауторску и глумачку екипу громогласним аплаузом.
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, а у сарадничкој екипи су и Борис Максимовић (сценограф), Сара Куртовић (костимограф), Владимир Пејковић (композитор), Радован Кнежевић (аутор сценског говора), Барбара Толевска (организатор), Саша Танасковић (инспицијент), Гордана Перовски (суфлер) и Невена Ћурчић (организатор на пракси).
Београдска премијера планирана је током октобра на Сцени “Раша Плаовић”.
М.Б.

Више о представи погледајте ОВДЕ (сајт Фестивала Град театар Будва)

Више фотографија са премијере можете видети ОВДЕ