Вести

"ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР" И ИЗЛОЖБА „PLAKART“ НА ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ У МЛАДЕНОВЦУ

4 октобар 2013

У оквиру позоришног фестивала "Театар у једном дејству", који је од 3. до 8. октобра одржан у Младеновцу, Народно позориште у Београду представило се комадом "Женски оркестар" и изложбом позоришних плаката „PlakArt“, дизајнера Јована Тарбука.

"Женски оркестар" је познати текст француског драмског писца Жана Ануја који су редитељ Радивојевић и драматург Ивана Димић, у сарадњи с композитором Владимиром Пејковићем, адаптирали мењајући жанр из комедије у драму желећи на тај начин да потцртају озбиљност и драматичност теме уметника на тржишту.
Представа је изведена у понедељак 7. октобра на Сцени Центра за културу Младеновац, а у подели су били Бојана Стефановић (Патриција), Даниела Кузмановић Павловић (Памела), Нела Михајловић (Г-ђа Ортанз), Калина Ковачевић (Сузана Делисија), Златија Ивановић (Ермелина), Јелена Хелц Весковић (Леона), Вук Костић (Пијанист ) и Бранислав Томашевић (Г. Лебонз).
Поред Народног позоришта, у званичној селекцији фестивала, који је одржан под слоганом "У потрази за изгубљеном душом“, учествовали су и Атеље 212, Народно позориште Сомбор, Југословенско драмско позориште, Позориште "Бора Станковић" Врање и Театар "Пулс" из Лазаревца.
Прве фестивалске вечери, у оквиру пратећег програма, отворена је изложбa плаката нашег дизајнера Јована Тарбука „PlakArt“.
У питању је поставка која обухвата плакате креиране за Народно позориште у Београду, као и за друга позоришта из Србије и региона.
Изложба је први пут била предстаљена публици 18. маја ове године у Музеју Народног позоришта, у оквиру манифестације "Ноћ музеја".
М.Б.