СРПСКА ДРАМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ИЗ ПРИШТИНЕ 13.02. ГОСТУЈЕ СА ПРЕДСТАВОМ “ХОТЕЛ КОСОВО”

Ансамбл Српске драме Народног позоришта из Приштине, са седиштем у Грачаници, гостоваће у петак 13. фебруара (20,00) на Великој сцени са представом “Хотел Косово”, по тексту и у режији Ненада Тодоровића.
- Чекајући 20 година да Косово буде уметничка тема неким другим, писменијим ауторима, црвљао сам радећи комаде који га се не тичу. Пошто је враг однео шалу, и позориште је заборавило ту трагичну фарсу, дрзнули смо се да вас онеспокојимо причом о њему. ( Мада, никад нисам разумео зашто је толико тешко сместити Косово у сат и по позоришне забаве). Гомиле квадратних километара под којима леже лешеви цивилизација као хумус за цват нових мржњи, километри лажи којом ће вас, силом физике, очас претворити у инжињере истине, терор који ће се правдати осветом жртве, све су то разлози да се уметник осети прозваним. Ако се не слажете, ово је представа коју не смете видети. Да вам не кваримо вече - написао је Тодоровић у програму ове представе која је премијерно изведена 12. децембра прошле године у Дому културе у Грачаници.
У подели су Александар Михајловић, Зинаида Дедакин, Бранко Бабовић, Бојан Стојчетовић, Бора Ненић, Милан Васић, Игор Дамњановић, Милена Јакшић....
Музику је компоновао Бојан Стојчетовић, кореограф је Небојша Громилић, костимограф Љиљана Ружић, а сценограф Горан Стојчетовић.
М.Б.