Такмичарски програм Фестивала младих талената града Београда, 21. децембра на Сцени "Раша Плаовић"

На Сцени „Раша Плаовић“, у оквиру другог дана Фестивала младих талената града Београда, биће одржан званични такмичарски програм фестивала са почетком у 20 часова.  

Такмичарском делу претходиће наступ хора Дечијег културног центра Београда. 

У  оквиру такмичарског дела млади таленти Фондације изводиће композиције на тему „Оркански висови – Романтизам за младе“.

Публици ће се представити и компанија „Балет младих“ Института за уметничку игру, коју води проф. Бахрам М. Јулдашев, а у оквиру које ће наступити и стипендисти Фондације. 

За време трајања фестивала у фоајеу сцене „Раша Плаовић“ биће изложени радови талентованог Душана Kртолице.

Фондација за младе таленте града Београда је ове године заједно са Институтом за уметничку игру направила сарадњу са америчком музичком асоцијацијом GIPAC са седиштем у Бостону (САД), којом председава позната оперска уметница Ванже Жанг, па ће од ове године фестивал добити и интернационални карактер.

Улаз на све програме Фестивала младих талената града Београда је слободан.

Фондација за младе таленте града Београда основана је 23. јуна 2015. године, усвајањем Одлуке Скупштине града Београда, а са радом званично почела 1. јануара 2016. године. 

Фондација је основана како би се на системски начин обезбедио новац за подршку ученицима, студентима и особама које се истичу у научном и стваралачком раду, а млађе су од 30 година и слабијег су материјалног стања. 

Циљ је да се са одговорним компанијама и појединцима, који послују или живе на територији Београда обезбеди довољно финансијских средстава како би младим и талентованим људима помогли да се школују, развијају, постану успешни и дају свој допринос развоју града и земље.

 

Прочитајте још вести